Дясната ръка на Слави Трифонов излезе с любопитно предложение, с което

...
Дясната ръка на Слави Трифонов излезе с любопитно предложение, с което
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Служебното правителство не може да се сравни с президентска република

Дясната ръка на Слави Трифонов излезе с любопитно предложение, с което може да се постави завършек на политическия безпорядък.

Тошко Йорданов посочи изхода от политическата обърканост. Партията на Слави Трифонов не съумя да влезе в 48-ото Народно заседание, откакто в 46-ото беше първа политическа мощ. В края на август тази година Трифонов разгласи, че ще инициира референдум за президентска република.

" Други страни са минавали през това и са отивали към президентска република тъкмо заради същите аргументи, в които сега и ние сме в политическа обърканост ", сподели Йорданов в изявление за " Лица в лице " по бТВ.

Според него служебното държавно управление, което се назначава от президента, не може да се съпостави с президентска република. „ То би трябвало да бъде утвърдено от парламент, а не просто бъде назначено, без никакъв филтър, тъй че не е хубаво да се прави това съпоставяне “, посочи той.

По думите му сега в Народното събрание се следят „ унизителни подиуми “.

„ Забележете, и „ Продължаваме промяната “, и БСП нямат нищо против кабинет на малцинството, подкрепено от ГЕРБ и от ДПС. Спомням си, когато ние имахме опция да излъчим държавно управление на малцинството, нито един път не си позволихме да желаеме глас от ГЕРБ или ДПС. Дори не сме образували сходно изречение, а бяхме упреквани, че е възможно… Това е двуличие на квадрат “, коментира Тошко Йорданов, пише standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР